16:00

Infjärdens SK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Infjärdens SK

På ett blåsigt Skolvallen vinner Ohtana/Aapua mot Infjärden med 4-3 (3-2)
OA inleder bra och redan i andra minuten har Adam ett gyllene läge att ge hemmalaget en drömstart men sätter bollen över ribban. OA följer upp med att skapa tre hörnor på raken där åtminstone en av hörnorna är på väg in i mål men smiter över. Johannes Pekkari har sedan nästa läge där lobben passerar målvakten men också en bit utanför. Infjärden kommer strax efter i en kontring där Fredrik Setterberg från bra läge skjuter utanför. I den 10:e minuten tappar vi bollen på egen planhalva och ISK:s Melker Viklund utnyttjar misstaget och sätter bollen invid Felles högra stolpe till 0-1. Tre mnuter senare tar sig Joel Hiltunen in straffområdet och via Johan Svanlöv går bollen i ribban och på returen kastar sig Adam Zingmark och nickar in kvitteringen 1-1. I den 18:e minuten kommer nästa OAFF misstag när vi spelar lite farligt på egen planhalva, blir av med bollen och Infjärdens Fredrik Setterberg blir sopren med Felle, dribblar sig förbi och bredsidar in 1-2. Minuten senare är ISK nära att öka på ledningen där skottet går tätt utanför. I den 26:e minuten kommer Borri på vänsterkanten, inlägget når Adam som elegant nickar in 2-2. Nästa läge kommer i den 34:e minuten då Hector smeker fram en frispark som Anders Palo når högst på och med kraft nickar han in bollen intill målvakten vänstra stolpe till hemmaledning 3-2 vilket också blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek inleds med en fin djupledslöpning av Liam Alldén och på inspelet bredsidar Joel Hiltunen in 4-2. OA som i andra har vinden i ryggen skapar flera fina chanser men får inte in bollen, bland annat har Joel en nick som via målisen går i stolpen. I den 71:a minuten stjäl Joel Hiltunen bollen av ISK-försvaret men fälls bakifrån och det röda kortet åker upp för ISK:s Joel Romell. Matchen känns klar när Infjärden blixtrar till i den 83:e minuten och Elias Wiklund med ett snyggt skott reducerar till 3-4. Sista minutrarna blir lite oroliga men på övertid tar sig Joel sig igenom och fälls av målvakten med straff som följd. Tyvärr sätter Hector straffen över ribban och matchen slutar 4-3.

Sett över 90 minuter är det en ganska skral match vi får beskåda på Skolvallens utmärkta matta. OAFF vinner rättvist men Infjärden krigar på och man gör mål på dom flesta av chanserna. OAFF gör det klassiska misstaget där man slarvar på egen planhalva och alla vill gå framåt i offensiven vilket öppnar för kontringar. I OA går plussen till ytterbackarna Liam Alldén och Nils Kenttä. På mittfältet var Joel Hiltunen bäst på plan och skapade flera målchanser. Offensivt går extraplusset till Adam Zingmark som gjorde två viktiga mål. I Infjärden går plusbetygen till målvakten Dmitri Sandström, Melker Viklund och Fredrik Setterberg. Domaren Simon Granström gör en godkänd insats men åtta gula kort i en så här snäll match förefaller petigt.
Målen: 0-1 Melker Viklund, min 10
1-1 Adam Zingmark (Johan Svanlöv), min 13
1-2 Fredrik Setterberg, min 18
2-2 Adam Zingmark (Johannes Pekkari), min 26
3-2 Anders Palo (Hector Garcia), min 34
4-2 Joel Hiltunen (Liam Alldén), min 47
4-3 Elias Wiklund, min 83
Hörnor: 10-3, Gula kort: 3-5, Röda kort 0-1
Laget: Felle - Liam, Mäki, Palo, Nisse - Joel H, Svanlöv, Hector, Hugo (ut 72) - Johannes P (ut 65), Adam